Hållande verktyg

Verktygshållare är avgörande för en effektiv och produktiv bearbetning. En högkvalitativ verktygshållare kan förbättra verktygets prestanda och livslängd och minska risken för skador på både verktyg och maskin. Våra verktygshållare är utformade för att passa till olika verktyg som t.ex. borr, fräsar och gängtappar. Vi har också verktygshållare som passar både manuell och CNC-maskiner.

 1. Verktygshållare

  Verktygshållare är en nödvändig komponent för att säkert och effektivt hålla verktyg i en CNC-maskin. Olika verktygshållare är utformade för att passa olika typer av verktyg och maskiner. SK40, BT40 och HSK63 är tre vanliga typer av verktygshållare som används i många CNC-maskiner. BT och SK är väldigt lika varandra det som skiler dom åt är utförandet på flensen. Vanligtvis har asiatiska maskiner BT medans SK är vanligare i Europa. HSK-hållare är en mer avancerad standard som är utformad för att möta kraven på höghastighetsbearbetning med hög precision. Om du är osäker på vilken hållare din maskin har kontakta oss så hjälper vi dig hitta rätt.

 2. Hylsor

  Spännhylsor är en viktig komponent i verktygsmaskiner och används för att fästa verktyga i verktygshållaren, t.ex. en ER hylsa i en ER chuck. Spännhylsa drar åt runt verktyget när den spänns åt och håller på så sett verktyget fast vid bearbetning. Vi har ett brett utbud av spännhylsor, tätade, otätade, högrpesission ochmed fyrkant i botten.

 3. FRB

  Technology FRB startade sin tillverkning 1965 och har sitt säte i Bologna, Italien.

  FRB har många patenterade lösningar för uppspänningar i verktygsmaskiner. Man investerar kontinuerligt i sin maskinpark för att kunna möta morgondagens krav. Flexibiliteten hos FRB har nästan inga gränser, och man försöker verkligen lösa våra
  kunders behov och problem; kvalitet är ett nyckelord hos FRB. Företaget samarbetar med några av världens ledande maskintillverkare. När det kommer till produkterna är special mer vanligt än standard och de flesta produkter vi säljer är på något sätt mer eller mindre kundanpassade.

  Nyckeln till FRBs framgång är deras patenterade balansering och drivsystem för drivknivarna. Med hjälp av denna lösning kan man driva ett arbetsstycke som har en ojämn yta. Fördelarna är.

  • Tillförlitlighet
  • Hög repeter noggrannhet
  • Oöverträffad uppspänning

  Våra högt kvalificerade försäljnings- och tekniska team finns alltid till hands för att erbjuda dig hjälp från valet av rätt produkt, ända fram till eftermarknadssupport.
  Våra tekniker kommer att följa dig i den preliminära analysen av ditt verktygsmaskinsystem och de delar som ska bearbetas, och erbjuder hjälp med att välja den produkt som bäst passar dina behov.

  FRB_1

  Ladda ner katalog

 4. Schunk

  Vilka är Schunk och vad jobbar Schunk med?

  Hur bearbetas mikrooptiska komponenter med hårdiameter? Hur flyttar man en smörkaka från ett löpande band till ett paket utan att den går sönder? Och hur kan ytorna på höftimplantat fräsas så att de liknar den riktiga leden så mycket som möjligt? Detta är bara några exempel på frågor som vi arbetar med. Våra specialister har omfattande kunskaper inom verktygshållning och uppspänningsanordning, gripteknik och automationsteknik. Förutom enskilda högteknologiska komponenter levererar vi intelligenta helhetslösningar för robotsystem samt för en mängd olika produktions- och automationsprocesser. Allt från en enda källa för enskilda kundapplikationer. Vi grundades 1945 av Friedrich Schunk som en liten mekanisk verkstad och har nu utvecklats till ett internationellt teknikföretag med cirka 3 500 anställda i mer än 50 länder – som drivs med framsynthet av den tredje familjegenerationen.

  Schunk tillverkar produkter för att hålla både arbetsstycke och verktyg. Vi marknadsför Schunks produkter inom segmenten "Tool clamping" och Workpiece clamping". Detta innefattar varktygshållare, svaarvchuckar, skruvstycken, nollpunktssystem m.fl. Nedan hittar du länk till katalog samt ett litet urval av de vanligaste produkterna. 

  schunk_1
© 2024 Rotool AB