Skärverktyg

Skärverktyg används för att skära, forma eller skulptera material som metall, trä, plast och keramik. Dessa verktyg är tillverkade av högkvalitativa material som stål, hårdmetall, keramik och diamant, vilket ger dem hållbarhet och hög prestanda under användning. Vid köp av skärverktyg är det viktigt att tänka på faktorer som material, användning och pris. Det är viktigt att välja skärverktyg som är tillverkade av högkvalitativa material och som är lämpliga för din användning. Hos välrenommerade tillverkare, som exempelvis YG-1, Hachenbach, Ferg, och Korloy kan du hitta högkvalitativa skärverktyg som ger optimal prestanda och hållbarhet. Vår affärsidé är att erbjuda verktyg med bästa möjliga prestanda till bästa pris.

 1. Fräsverktyg

  Fräsverktyg är en kritisk del av bearbetningsprocessen. Fräsar används för att skära bort material, forma detaljer och skapa profiler. Våra fräsar är tillverkade i hårdmetall, snabbstål eller pulversnabbstål. Beroende på vilken typ av applikation kan de ha olika beläggningar te.x. TiALN, diamant, Alcrona m.fl. Detta ger verktyget hög styrka, slittålighet och skärprestanda för att klara av krävande bearbetning och producera högkvalitativa detaljer.

 2. Borr
  Borr är en grundläggande men viktig del av bearbetningsprocessen för att skapa hål i material som metall, trä, plast och andra kompositmaterial. Borr används i en mängd olika applikationer, från enkla hemmabyggnadsprojekt till industriell produktion. Borrens material varierar beroende på applikation och kan tillverkas av snabbstål, pulversnabbstål och hårdmetall. Dessa material ger hög styrka, slittålighet och skärprestanda för att klara av krävande borrning och producera högkvalitativa hål. Det finns en mängd olika typer av borr t.ex. spiralborr, centerborr, stegborr och andra applikations anpassade geometrier.
 3. Gängverktyg
  Gängverktyg är specialiserade verktyg som används för att skära gängor i material som metall, plast och trä. Dessa verktyg är viktiga för att skapa starka och tillförlitliga gängor i olika applikationer. Det finns olika bearbetningsmetoder för att skapa en gänga. Man kan skära den med en gängtapp/gängsnitt, fräsa med en gängfräs eller svarva med ett gängskär. Vi har gängverktyg för de flesta typer av applikationer.
 4. Svarvverktyg
  Svarvverktyg är specialiserade verktyg som används för att skära och forma runda detaljer i en svarv. Skären finns i olika geometrier, rund, fyrkantig, trekantig och diamantformad. Skärgeometrin påverkar skärprestanda, ytkvalitet och verktygets livslängd.
 5. Verktyg vändskär
  Vändskärsfräsar är högpresterande verktyg som används för att bearbeta material och skapa detaljer med hög precision och kvalitet. Dessa verktyg är oumbärliga inom många olika branscher, från fordons- och flygindustrin till verkstadsindustrin. Våra verktyg är tillverkade av högsta kvalitet av hårdmetall och har en unik konstruktion som ger hög skärprestanda och en lång livslängd. De är utformade för att bearbeta olika material som aluminium, rostfritt stål och stål. Vi strävar efter att erbjuda högsta kvalitet på våra produkter och utmärkt kundservice. Vi hjälper gärna till med att hitta de rätta verktygen för dina behov och ger råd om val av rätt vändskärsfräs för ditt projekt.

  YG-1

  Vår största leverantör av verktyg återfinns även i vårt sortiment av fräsverktyg med vändskär. YGs produkter ger dig som kund alltid bästa förhållande mellan pris/kvalite.

  YG

  Korloy

  Komplett program med fräsverktyg. Hörnfräsar, planfräsar, smått, stort.

  Korloy_1
 6. Skär
  Svarv, fräs och borrskär
 7. Roterande filar

  Roterande filar är ett användbart verktyg för att forma, slipa och rensa detaljer. Filar finns i olika former och storlekar, inklusive cylindriska filar, koniska filar och sfäriska filar, vilket gör det möjligt att hitta en fil som passar just ditt behov.

 8. Försänkare
  Försänkare är ett viktigt verktyg inom bearbetningsindustrin, som används för att skapa en jämn och slät försänkning i ett arbetsstycke, såsom en skruvhuvud eller en mutter. Detta verktyg är oumbärligt för att skapa en jämn och säker passform mellan arbetsstycke och monteringsmaterial. De är tillverkade av högkvalitativa material, som snabbstål eller hårdmetall vilket ger dem hög prestanda och hållbarhet.
 9. Brotsch
  Brotschar i HSS och HM, H7 och hundradels brotschar.
© 2024 Rotool AB