Borr

Borr är en grundläggande men viktig del av bearbetningsprocessen för att skapa hål i material som metall, trä, plast och andra kompositmaterial. Borr används i en mängd olika applikationer, från enkla hemmabyggnadsprojekt till industriell produktion. Borrens material varierar beroende på applikation och kan tillverkas av snabbstål, pulversnabbstål och hårdmetall. Dessa material ger hög styrka, slittålighet och skärprestanda för att klara av krävande borrning och producera högkvalitativa hål. Det finns en mängd olika typer av borr t.ex. spiralborr, centerborr, stegborr och andra applikations anpassade geometrier.
 1. Borr HM
  Hårdmetallborr är ett oumbärligt verktyg för alla som arbetar med metallbearbetning. Dessa borr är gjorda av hårdmetall, en slitstark och tålig material som klarar av att borra genom mycket hårda material som stål, gjutjärn, rostfritt stål, titan och andra metaller. En av de största fördelarna med hårdmetallborr är deras precision. De är tillverkade med mycket hög precision och kan borra mycket exakta hål, vilket är särskilt viktigt för industriella tillämpningar där precision är avgörande. Dessutom är de också mycket hållbara och kan hålla länge, vilket gör dem till ett utmärkt val för alla som behöver borra många hål eller borra genom mycket tuffa material. En annan fördel med hårdmetallborr är deras mångsidighet. De kan användas för en mängd olika applikationer, inklusive borrning av hål för gängning, borrning av djupa hål, borrning av små hål och mycket mer. Oavsett vad dina behov är, finns det en hårdmetallborr som kan hjälpa dig att få jobbet gjort. Så investera i några högkvalitativa hårdmetallborrar idag och se skillnaden själv!
 2. Borr HSS
  Snabbstålsborr är ett av de mest använda verktygen för borrning i metall, och det är inte svårt att förstå varför. Dessa borr är tillverkade av högkvalitativt snabbstål, vilket ger dem en hög nivå av hållbarhet och motståndskraft mot slitage. De kan användas för att borra i en mängd olika material, inklusive aluminium, stål och andra metaller. En annan fördel med snabbstålsborr är deras precision. De är tillverkade med mycket hög precision och kan borra mycket exakta hål, vilket är avgörande för många applikationer där precision är viktig. Dessutom finns det många olika typer av snabbstålsborrar som är speciellt utformade för specifika användningsområden, inklusive borrning av djupa hål, borrning av hål för gängning och mycket mer. Så om du behöver borra i metall är snabbstålsborr det perfekta verktyget för jobbet. De är prisvärda, effektiva och enkla att använda, samtidigt som de ger en hög grad av precision och mångsidighet. Så investera i högkvalitativa snabbstålsborrar idag och ta din metallbearbetning till nästa nivå!
 3. Borr HSS PM
  Pulversnabbståls borr är ett av de mest effektiva borrarna på marknaden idag. De kombinerar slitstyrkan från hårdmetall och segheten i snabbstål. Detta gör att pulversnabbståls borr kan klara av även de tuffaste borrningarna, och ger en lång livslängd och hög prestanda. Pulversnabbståls borr är också designade för att vara mycket precisa och ge en utmärkt ytfinish på det borrade materialet. Detta gör att de är idealiska för applikationer där precision är viktigt, som till exempel inom medicinteknik, flyg- och rymdindustrin och elektroniktillverkning. Våra pulversnabbstålsborr har en unik lättskärandespets som givetvis är självcentrerande. Detta sammantaget ger dig en borr med högre skärdata än snabbstålsborr och mera stryktålig än en hårdmetallborr.
 4. Borr HSS HPD
  • HPD-borr
  • Tillverkade i Premium HSS och HSS-V
  • För bearbetning i stål, rostfritt, inconel, nimonic, gjutjärn, aluminium
 5. Borr vändskär
  Borr med skär/lösspets är en av de mest använda verktygen inom metallbearbetning idag. Dessa borr används för att borra i material som stål, rostfrittstål, aluminium och mässing. De är perfekta för applikationer där precision och noggrannhet är avgörande. Valet att använda lösspets- eller korthålsborr beror mycket på vilken typ av hål som ska borras. Lösspetsborr används vanligen från diameter 12-13 och uppåt. Detta borr är väldigt snarlikt ett hårdmetallborr men ger en bättre skärkostnad då det enbart är spetsen som byts. Korthålsborrens användningsområde spänner från diameter 12 till 60.5 mm.
 6. Borr Flowdrill

  Flowdrill BV har produktionsanläggning i Holland och försäljningskontor i England, Tyskland och USA, därutöver har flowdrill agenter i de flesta länder.

  Flytborrning som metod är ca 25-30 år gammal. Till en början var Flowdrill en problemlösare, men eftersom så har Flowdrill utvecklats till att mer o mer bli ett första handsval när det gäller att få en gänga i tunnväggiga material.

  Vi tillhandahåller flytborr till en mängd olika branscher men huvuddelen går till bilindustrin, stålmöbelindustrin och butiksinredningar

  Till bilindustrin tar vi ofta fram specialanpassade flytborr, det kan vara olika dimensioner eller toleranser som behöver justeras för speciella ändamål.

  fd

  Flowdrill är ett solitt hårdmetallverktyg som med hjälp av friktionsvärme kan förflytta materialet för att bilda en ökad materialtjocklek. Denna ökade godstjocklek ca 3 gånger plåttjockleken medger en starkare infästning för tex gängning.

  Flowdrill är en kostnadseffektiv och kvalitetshöjande ersättnings metod mot traditionella fästelement såsom popnit, svetsning osv.

  Flowdrill passar utmärkt att användas i CNC-maskiner.

  • Ökad materialtjocklek
  • Lämplig för högbelastade gängor
  • Hög process tillförlitlighet
  • Snabb produktionstid
  • Lång verktygslivslängd
  • Kostnadseffektiv

  Vad är Flowdrill.

  Flowdrill är ett solitt hårdmetallverktyg som med hjälp av friktionsvärme, (verktyget roterar med högt varvtal och relativt hög axialkraft), får materialet att flyta och kan då forma om det till en bussning som blir ca 3 gånger materialtjockleken. Därefter kan man göra en gänga som blir mycket starkare än om man bara använder utgångsmaterialets tjocklek. Tiden för att göra ett Flowdrill hål är ca 2,0 sek för ett M6-M8 borr.

  Flowdrill finns i många olika storlekar, lämpliga för diametrar från 1,8 till 40 mm och för materialtjocklekar från 0,5 till 10 mm. Användningsområdet är stål, rostfritt stål, aluminium, koppar och vissa mässingslegeringar. Flowdrill passar utmärkt att köra i en CNC-maskin.

  Ett Flowdrill kan producera ca 10 000 hål i stål och ca 5 000 hål i rostfritt stål.

  Flowdrill kan användas överallt där man har tunnväggiga material och behöver göra en gänga eller bussning. Den främsta användningen av Flowdrill är i bilindustrin, möbelindustrin och butiksinredningar där man borrar i tunna 1-2,5 mm tjocka både fyrkants rör och runda rör i olika material såsom stål, rostfritt stål, koppar

  Instruktionsvideo

© 2024 Rotool AB